Сіаманг звичайний

Сіаманг звичайний

Сіаманг звичайний

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
ВИДИ
Symphalangus syndactylus

Сіаманг звичайний (Symphalangus syndactylus ) — монотиповий вид приматів з роду Symphalangus родини Гібонові.

Де

Денні

Фо

Фолівор

Пл

Плодоїдний

Ро

Рослиноїдні

Де

Деревний

На

Наземний

Зо

Зоохорія

Ос

Острівні ендеміки

Те

Територіальні тварини

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

S

починається з

Зовнішній вигляд

Це найбільша тварина в родині. Висота: до 1 м, довжина тіла від 75 до 90 сантиметрів і вага від 8 до 13 кг. Хутро смоляно-чорне. Характерною особливістю цих тварин є великий горловий мішок, який служить для посилення пісні. Іншою характерною особливістю є сполучна тканина, що з'єднує другий і третій палець, ця характеристика відображена у науковій назві.

Ареал

Географія

Континенти
Субконтиненти
Регіони
Біогеографічні зони

Країни проживання: Індонезія (Суматра); Малайзія (півострів Малайзія); Таїланд. Життя цього виду проходить в первинних та вторинних напів-листяних і тропічних вічнозелених лісах.

Сіаманг звичайний карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Сіаманг звичайний карта середовища проживання
Сіаманг звичайний
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Вид денний і деревний, який рідко сходить на землю. Вони живуть моногамними сім'ями, які складаються з батьків і 1—3 дитинчат, сім'я населяє фіксовану територію. Як і всі гібони Сяманг позначає свою територію співом (це складні дуети, самця і самиці). Їжею є, в основному, листя і плоди, іноді також яйця птахів і дрібні тварини.

Показати більше

Після 7—8 місяців вагітності самиця народжує одне маля. Воно вигодовується майже два роки і є статевозрілими у шість-сім років. На відміну від багатьох інших видів гібонів, молоді тварини не відрізняються від дорослих за кольором хутра. У дикій природі вони живуть від 25 до 30 років, в неволі на 5 років більше.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Популяційні загрози

Головна загрози це втрата середовища існування в результаті збезлісення. Цей вид захищений у всьому ареалі, як за місцевими законами, так і на міжнародному рівні через внесення в Додаток I СІТЕС. Зустрічається, як відомо, принаймні в 9 охоронних територіях.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися