Mico argentatus

Mico argentatus

Ігрунка срібляста

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Mico argentatus

Mico acariensis або Ігрунка срібляста — вид широконосих приматів родини Ігрункові (Callitrichidae).

Де

Денні

См

Смолоїдні

Ро

Рослиноїдні

Де

Деревний

Де

Дереволази

Те

Територіальні тварини

На

Наземний

Мо

Моногамні

По

Поліандрія

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

S

починається з

Зовнішній вигляд

Хутро білувато-сріблясто-сірого кольору, хвіст темний. Довжина тіла сягає від 18 до 28 см, важить від 300 до 400 грамів. Прикметними є оголені вуха тілесного кольору, що виділяються на голові мавпи. Як і у всіх ігрункових на пальцях рук і ніг (за винятком великого пальця) є кігті замість нігтів.

Ареал

Географія

Континенти
Країни
Біогеографічні зони

Сріблясті ігрунки мешкають найсхідніше серед всіх ігрункових. Ареал проживання включає східну частину басейну Амазонки, ареал обмежений: на півночі самою Амазонкою, на заході річкою Тапажос а на сході річкою Токантінс. Бразилія (штат Амазонас). Житель тропічних лісів, можуть мешкати і в густих вторинних лісах.

Mico argentatus карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Mico argentatus карта середовища проживання
Mico argentatus
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Як інші представники роду вони є денними і деревними, ночують в дуплах дерев або серед густої рослинності. Добре пересуваються вертикально завдяки своїм кігтям, але можуть і пересуватись на чотирьох ногах і стрибати. Живуть сімейними групами від 4 до 15 тварин, які складаються зазвичай з репродуктивної пари і молодняка. Територіальні, мітять територію виділеннями залоз, порушників відганяють криком або мімікою (опущеними бровами і піджатими губами).

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Харчуються соком дерев. Як і всі ігрункові, завдяки спеціальним зубам нижньої щелепи можуть прогризати отвори в корі. В незначній кількості можуть істи листя, фрукти і комах.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Навіть якщо в групі буде кілька самок, розмножуватись буде лише домінуюча. Вігітність триває 145 днів, народжуються два (рідко один чи три) дитинчати. Як і в інших ігрункових, у вихованні бере участь батько і інші члени групи. мавпенята відлучаються від молока і віці 6 місяців; повноцінними членами групи вони стають приблизно в двухрічному віці.

Популяція

Популяційні загрози

Основна загроза виживанню сріблястих ігрунок- це вирубка амазонських лісів. Однак через свою пристосованість і відносну невибагливість, вони менше страждають через антропологічний тиск. МСОП вважає цей вид таким, що не потребує особливої охорони.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися