Lutrogale perspicillata

Lutrogale perspicillata

Lutrogale perspicillata

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
Підродина
Рід
ВИДИ
Lutrogale perspicillata

Lutrogale perspicillata (Видротхір) — вид ссавців з родини Мустелових (Mustelidae).

Ні

Нічні

Вс

Всеїдні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Al

Altricial

Фо

Фосоріальний

Пл

Плаваючі

Те

Територіальні тварини

На

Наземний

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

S

починається з

Зовнішній вигляд

Голова і тіло довжиною 650—790 мм, хвіст довжиною 400—505 мм, а вага становить 7—11 кг. Верхні частини тіла від холодного темно-коричневого до димного сіро-коричневого кольору, низ тіла світло-сірого кольору. Щоки, верхня губа, горло, шия і верхня частина грудей білуваті. Хутро коротке, гладеньке. Зовні схожий на видру, за винятком того, що дорсовентральне сплощення хвіст набагато більш виражене.

Ареал

Географія

Країни поширення: Бангладеш, Бутан, Бруней-Даруссалам, Камбоджа, Китай, Індія, Індонезія, Ірак, Лаоська Народно-Демократична Республіка, Малайзія, М'янма, Непал, Пакистан, Таїланд, В'єтнам.Lutrogale perspicillata  — рівнинний вид, що мешкає переважно в районах з низькою висотою; він поширений в озерах, річках, водосховищах, каналах, затоплених полях, запливає у відкрите море.

Lutrogale perspicillata карта середовища проживання
Lutrogale perspicillata карта середовища проживання
Lutrogale perspicillata
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Досить активний на землі, часто подорожує на великі відстані в пошуках придатних водних потоків, а в сухий сезон може стати джунглевим мисливцем. Здібний копач і може вирити своє власне лігво для народження та вигодовування дітей. На півострові Малакка цей роду зазвичай живе в групах, що складаються з пари дорослих і до чотири потомків, які контролюють 7—12 км річки.

Показати більше

Сімейні групи можуть об'єднуватися для риболовлі (в тому числі заганяння риби) і купання. Сільські жителі Індії користуються цією звичкою і за допомогою Lutrogale заганяють рибу в сіті. Переважно їсть рибу і доповнює раціон креветками, раками, крабами, комахами та іншими хребетними, такими як жаби, стрибуни, птахи і пацюки.

Розмноження може відбуватися на початку року. Обидві статі приносять матеріал для вистилання лігва і носять їжу дитинчатам. Дійсна вагітність (без періоду імплантації) триває 63 дні. Один полонений самець дожив до 20 років.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися