Коата

Коата

Мавпа-павук

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
Підродина
Рід
ВИДИ
Genus Ateles

Коата, або мавпа-павук (Ateles ) — мавпа Нового Світу родини коатових (Atelidae). Водиться в тропічних дощових лісах (25-30 метрів над землею) від півдня Мексики до Бразилії.

Кліматичні пояси

Коата карта середовища проживання
Коата
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Живляться в основному фруктами, але також іноді ласують листям, квітками та комахами. Хвіст настільки чіпкий, що мавпи з його допомогою можуть не лише висіти на гілках, але й підбирати різні предмети.Павукоподібні мавпи мають унікальний спосіб отримання їжі: головна самка, як правило, відповідає за пошук джерел їжі. Якщо вона не може знайти достатньо їжі для групи, то ця група розпадається на дрібніші. Кожна група тісно пов'язана з її територією.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися