Condylura cristata

Condylura cristata

Condylura cristata

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Підродина
Плем'я
Рід
ВИДИ
Condylura cristata

Condylura cristata  — ссавець родини кротових (Talpidae).

Де

Денні

Су

Сутінковий

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Ве

Верміоїдні

На

Напівводний

Al

Altricial

Фо

Фосоріальний

Пл

Плаваючі

На

Наземний

Жи

Живородні тварини

Се

Серійна моногамія

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

S

починається з

Мо

Моторошні тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Тварини досягають довжини тіла 10-13 сантиметрів. Хвіст довший, ніж у більшості кротових, від 6 до 8 дюймів завдовжки. Вага дорослих тварин від 40 до 85 грам. Хвіст вкритий шерстю і служить для накопичення жиру в зимовий період. Хутро грубіше, ніж у інших видів родини, темно-коричневе або чорне. Передні кінцівки з долонями назовні і закінчуються 5 пальцями. Задні кінцівки також мають п'ять пальців, але вони менш спеціалізовані. Череп, плоский і подовжений, очі невеликі.

Ареал

Географія

Країни поширення: Канада, США. Живе рідко далеко від водойм. Віддає перевагу вологим ґрунтам в заплавах річок, боліт, луків та ін. поруч з водою.

Condylura cristata карта середовища проживання
Condylura cristata карта середовища проживання
Condylura cristata
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Хороший плавець і пірнальник, і може бути активним у воді під льодом взимку. Більше залежить від води в зимовий час, коли земля замерзла. Харчується переважно водними безхребетними. Дощові хробаки в достатку в раціоні в деяких районах. Активний протягом усього року, вдень і вночі, але може бути більш активним у нічний час. Живуть у невеликих, вільних групах.

Показати більше

Вагітність триває близько 45 днів. Пологи відбувається навесні або на початку літа. Самиця народжує від трьох до семи дитинчат, в середньому 5—6, один раз на рік. Молодь стає статевозрілою в 10 місяців. Може триматися парою протягом сезону розмноження. Середня тривалість життя оцінюється в три-чотири роки.

Показати менше

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися