Ксерус смугастий

Ксерус смугастий

Ксерус смугастий

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Xerus erythropus

Ксерус смугастий (Xerus erythropus) — вид ссавців з родини Вивіркові (Sciuridae).

Де

Денні

Су

Сутінковий

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Де

Деревний

Пр

Прекоціальний

Фо

Фосоріальний

Зо

Зоохорія

Те

Територіальні тварини

По

Полігінія

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

Не

Не мігрант

Ес

Естивація

S

починається з

Зовнішній вигляд

Голова й тіло довжиною від 30 до 46 см, довжина хвоста від 18,5 до 27 см, а вага тіла від 500 до 1000 грамів. Піщано-коричневе хутро зверху, білувато-сіре хутро знизу. З обох сторін є одна коротка біла смуга. Хвіст сіро-коричневий, пухнастий. Писок довгий і тупий. На ногах довгі кігті для риття.

Ареал

Географія

Країни поширення: Бенін, Буркіна-Фасо, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Чад, Конго, Демократична Республіка Конго, Кот-д'Івуар, Еритрея, Ефіопія, Гамбія, Гана, Гвінея, Гвінея-Бісау, Кенія, Малі, Мавританії, Марокко, Нігер, Нігерія, Сенегал, Сьєрра-Леоне, Судан, Того, Уганда. Записані до 2450 м. Широкий діапазон проживання: ліси (хоча частіше вторинні ліси, ніж первинні), болотні ліси, мангрові зарості й сухі рідколісні утворення.

Звички та спосіб життя

Зазвичай риє свою нору, але може використовувати термітники або природні улоговини між скелями або заглибини під корінням дерев. Споживає корені рослин, опалі плоди, насіння, горіхи, стручки з акації та тваринний матеріал.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися