Лебідь чорнодзьобий

Лебідь чорнодзьобий

Американський лебідь, Американський тундровий лебідь

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Cygnus columbianus

Ле́бідь чорнодзьобий, американський ле́бідь або американський тундровий ле́бідь (Cygnus columbianus ) — невеликого розміру лебідь, розповсюджений у тундровій зоні північної півкулі. Декотрі орнітологи малого лебедя (підвид C. c. bewickii ), що мешкає в Палеарктиці, виділяють в окремий вид, але більшість вчених все ж вважають, що це один з двох підвидів тундрового лебедя. Другий підвид C. c. columbianus розповсюджений у Північній Америці. Інколи російські популяції, що мешкають східніше Таймиру, виділяють у підвид C. c. jankowskii, проте така практика не є загальноприйнятою.

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

М'

М'ясоїдні

Фо

Фолівор

На

Напівводний

Во

Водоплаваючі птахи

Пр

Прекоціальний

Ви

Випасання

Те

Територіальні тварини

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

Іє

Ієразхічні

Мі

Мігрант

T

починається з

Зовнішній вигляд

Загальна довжина 120–145 см при вазі до 9 кг. Зовні схожий на лебедя-кликуна. Він більший за розмірами за лебедя малого, наділений доволі тонкою шиєю. Дзьоб цього лебедя чорний з жовтою плямою. Пір'я білого кольору.

Ареал

Географія

Мешкає у Північній Америці від Аляски до Баффінової Землі. Зимує уздовж Тихоокеанського узбережжя Північної Америки до Каліфорнії й Атлантичного океану — до Флориди. Зустрічається іноді в Євразії. Загальна чисельність цього птаха сягає 300 тисяч особин.

Звички та спосіб життя

Населяє тундру та лісотундру. Гніздиться в найглухіших і важкодоступних місцях. Доволі колективний птах. Під час польоту видає свист. Живиться здебільшого рослинною їжею, вживає також безхребетних.

Показати більше

Птахи утворюють пари у 3-4-річному віці, які залишаються разом на все життя. Цей лебідь починає розмножуватися у віці 5-6 років. Самиця відкладає 4-6 яєць і насиджує їх близько одного місяця.

Показати менше
Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися