Землянчик дарвінський

Ареал

Географія

Континенти
Країни
Біогеографічні зони

Ендемік Галапагоських островів. Поширений на двох дрібних острівцях Дарвін і Вульф на крайньому північному заході архіпелагу. Цей вид має дуже обмежений ареал і дуже малий розмір популяції — не більше 1000 птахів.

Землянчик дарвінський карта середовища проживання
Землянчик дарвінський карта середовища проживання
Землянчик дарвінський
Attribution-ShareAlike License

Дієта та харчування

Основою раціону птаха є насіння, безхребетні та нектар опунцій (Opuntia galapageia ). Час від часу він харчується, п'ючи кров інших птахів, головним чином сули насканської і сули блакитноногої, роздзьобуючи їхню шкіру на спині. Цікаво, що жертви не чинять особливого опору цьому. Було висунуто теорію, що ця поведінка виникла у землянчика під час процесу очищення оперення сул від паразитів. Землянчики також харчуються яйцями птахів, крадучи їх відразу після того, як вони відкладені. Вони кочують їх (натискаючи ногами і використовуючи дзьоб як опору) по камінню, поки вони не розбиваються. Врешті, гуано та залишки риби після трапези хижаків додатково входять у раціон птаха.

Посилання

2. Землянчик дарвінський на сайті Червоного списку МСОП - https://www.iucnredlist.org/species/103815245/119461181

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися