Павіан бабуїн

Павіан бабуїн

Павіан бабуїн, або бабуїн

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
Підродина
Плем'я
Рід
ВИДИ
Papio cynocephalus

Павіан бабуїн, або Бабуїн (Papio cynocephalus ) — великий примат з роду Павіан (Papio ) родини Мавпові (Cercopithecidae).

Показати більше

Це мавпа з довгою, подібною до собачої мордою і величезними іклами. Проводить більшу частину часу на землі. Чоловічі особини мають зріст до 1,1 м, більші за жіночі: хвіст — 0,6 м. Основне забарвлення хутра жовтаво-сіре, сідничні нарости червоні.

Поширений в Ефіопії, Кордофані, Центральній Африці в напіввідкритих гірських і рівнинних місцевостях.

Живиться плодами, зернами, цибулинами, пагонами, комахами, дрібними ссавцями; тримається поблизу дерев, на яких іноді ночує. Бабуїнів часто утримують в зоопарках.

Показати менше

Де

Денні

Пл

Плодоїдний

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

Те

Територіальні тварини

По

Полігінандрія

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

Y

починається з
Павіан бабуїн карта середовища проживання
Павіан бабуїн
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися