Какаду короткочубий

Какаду короткочубий

Какаду короткочубий

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Cacatua sulphurea

Какаду́ короткочу́бий (Cacatua sulphurea ) — вид папугоподібних птахів родини какадових (Cacatuidae).

Зовнішній вигляд

Він менший, ніж інші какаду: довжина тіла до 33 см, вага 308—380 г. Оперення біле. Великий чуб та щоки жовті. Має чорні дзьоб і ноги. Очі у самиць червоно-коричневі, у самців чорні.

Ареал

Географія

Континенти
Субконтиненти
Інтродуковані в
Біогеографічні зони

Вид поширений на сході Індонезії та у Східному Тиморі. Трапляється на островах Тимор, Сулавесі, Флорес і Бутунг та деяких дрібних островах. Інтродукований в міські середовища Гонконга, Сінгапура, Сіднея, Мельбурна та Брисбена.

Какаду короткочубий карта середовища проживання
Какаду короткочубий карта середовища проживання
Какаду короткочубий

Звички та спосіб життя

Живе у різноманітних середовищах, де є дерева. Трапляється невеликими зграями до 10 птахів. Живиться плодами, горіхами, насінням, квітами, комахами тощо. Гнізда влаштовує в дуплах дерев, на висоті понад 10 м. У кладці буває 2—3 яйця. Висиджують яйця обидва батьки. Пташенята вилуплюються через 4 тижні, оперяються і вилітають з гнізда приблизно в 2-місячному віці.

Спосіб життя
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися