Лонтра канадська

Лонтра канадська

Лонтра канадська або канадська видра

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
Підродина
Рід
ВИДИ
Lontra canadensis

Лонтра канадська або канадська видра (Lontra canadensis ) — вид роду Лонтра (Lontra ), широко поширений у деяких штатах США.

Су

Сутінковий

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Al

Altricial

Хи

Хижаки

Пл

Плаваючі

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Жи

Живуть в норах

По

Полює з засідки

По

Полігінія

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

Вп

Впадають в спялчку

N

починається з

Ареал

Географія

Континенти
Біогеографічні зони

Колись канадська лонтра ("видра") населяла усю Північну Америку, однак на сьогодні у таких штатах, як Індіана, Канзас, Кентуккі, Небраска вона більше не зустрічається.

Показати більше

Лонтра канадська мешкає в річках та озерах Північної Америки. Територія проживання виду - від тундрової зони до Мексиканської затоки. Взимку, шукаючи їжу, ці звірі здійснюють багатокілометрові міграції, шукаючи водоймища, що не затягнуті льодом.

Показати менше
Лонтра канадська карта середовища проживання
Лонтра канадська карта середовища проживання
Лонтра канадська
Public Domain Dedication (CC0)

Звички та спосіб життя

По суші вони пересуваються стрибками, узимку ці стрибки чергуються з довгим ковзаючим ходом. Тварина - надзвичайно вправний плавець - цьому сприяє будова її довгого веретеноподібного тіла.

Дієта та харчування

Видри полюють уночі, у малонаселених районах виходять на полювання вранці та надвечір. Основа її раціону - риба, полює на мересницю, форель, сомів, коропів і окунів, ловить жаб, комах і дрібних звірів, зокрема дитинчат бобрів.

Показати більше

Лонтра канадська полює недалеко від поверхні води. Помітивши здобич, вона пірнає і після короткої погоні наздоганяє її, впиваючись гострими зубами. Дрібну рибу лонтра з'їдає, лежачи на спині та притримуючи їжу лапками на грудях, як це роблять калани.

Показати менше

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

У два роки лонтра канадська стає статевозрілою. Гін у самок починається всередині літа. Вагітність триває від 9,5 до 10 місяців, збільшуючись за рахунок затримки в розвитку ембріона. Незадовго до пологів самка знаходить на березі укриття, що буде придатним для малюків, наприклад нору бобра або дупло. Дитинчата з'являються на світ сліпими та безпорадними, але вкриті шерстю. У виводку може бути від одного до чотирьох малюків. Очі в них розплющуються на 35-й день. У віці десяти тижнів дитинчата виходять з нор. Самець нерідко приєднується до родини, коли дитинчатам виповнюється шість тижнів.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися