Крокодил філіппінський

Крокодил філіппінський

Крокодил філіппінський

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Підродина
ВИДИ
Crocodylus mindorensis

Крокодил філіппінський (Crocodylus mindorensis ) — представник роду Крокодил родини Справжні крокодили. Інша назва «міндоренський крокодил» за назвою острова Міндоро (Філіппіни). Деякий час його відносили до підвиду гребенястого крокодила або новогвінейського крокодила.

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Ко

Комахоїдні

Ри

Рибоїдні

Во

Водний

Хи

Хижаки найвищого рівня

Пр

Прекоціальний

Ос

Острівні ендеміки

Пл

Плаваючі

Те

Територіальні тварини

На

Наземний

По

Полігінія

Не

Не мігрант

P

починається з

Зовнішній вигляд

Загальна довжина досягає 3 м. При цьому самці набагато більші за самиць. Морда широка, на спині є кістяні щитки-остеодерми. Зовні схожий на новогвінейського крокодила. Молоді особини мають золотаво-коричневе забарвлення, у дорослих воно стає з темними відтінками.

Ареал

Географія

Континенти
Субконтиненти
Країни
Біогеографічні зони

Мешкає на Філіппінах: островах Бузуанга, Джолі, Лусон, Масбат, Мінданао, Міндоро, Негрос, Самар, архіпелазі Сулу.

Показати більше

У 1992 році популяція налічувала близько 1000 особин. У 1995 було достовірно відомо тільки про 100 дорослих особин. Натепер популяція оцінюється у 250 особин. Перебуває на межі зникнення через невеликий ареал й негативне ставлення місцевих жителів.

Показати менше
Крокодил філіппінський карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Крокодил філіппінський карта середовища проживання
Крокодил філіппінський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Полюбляє прісноводні водойми, зокрема ставки, озера й болота. Живиться водними безхребетними й дрібними хребетними.

Показати більше

Будує кубло невеликих розмірів — 1,5 м завширшки та 0,5 м у висоту, в яке самка відкладає 7—20 яєць. Через 85 днів з'являються крокодилята. Самиця добре піклується про нащадків.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися