Кенгуру рудий

Кенгуру рудий

Кенгуру рудий

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
Рід
ВИДИ
Macropus rufus

Кенгуру рудий, або "великий рудий кенгуру" (Osphranter rufus ) — вид роду кенгуру (Macropus ), один з найбільших представників родини Кенгурових і загалом один з найбільших ссавців Австралії.

Ні

Нічні

Су

Сутінковий

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

На

Наземний

Ст

Стрибун

Бі

Бігун

Al

Altricial

Ви

Випасання

Ко

Кочові

Жи

Живородні тварини

По

Полігінія

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

R

починається з

До

Довгохвості тварини
(колекція)

Гі

Гігантські тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Самці великих рудих кенгуру переважають самок у вазі та зрості. Перші мають зріст до 3 м при вазі до 135 кг, самиці — 1,1 м при вазі 35 кг. Втім зазвичай самці рудого кенгуру сягають 1,5–2 м зросту при вазі 85 кг.

Показати більше

Хутро у них коричневато-руде. Звідси і його назва. Має довгі вуха та широку морду. У великого рудого кенгуру дуже міцні ноги та хвіст, які він використовує як для захисту, так і для швидкого бігу. Це найсильніший "боксер" серед кенгуру. Один стрибок цього представника кенгурових може сягати 9 м.

Показати менше

Ареал

Географія

Великий рудий кенгуру живе скрізь в Австралії, особливо у внутрішніх областях, окрім деяких південних районів, східного узбережжя, тропічних лісів півночі.

Кенгуру рудий карта середовища проживання
Кенгуру рудий карта середовища проживання
Кенгуру рудий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Це нічний мешканець, який харчується вночі травою, а вдень відпочиває. Постійно пересувається у пошуках їжі. Може пройти до 25 км.

Показати більше

Утворює групи з 10-12 тварин. Народжується за 1 раз одне дитинча. Вагітність триває 33 дні. На 235 день кенгуреня залишає сумку матері, втім харчується її молоком до 1 року.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися