Пінгвін імператорський

Пінгвін імператорський

Пінгвін імператорський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Aptenodytes forsteri

Пінгві́н імпера́торський (Aptenodytes forsteri ) — вид птахів роду Королівський пінгвін, найбільший птах родини пінгвінових.

Де

Денні

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Мо

Молюскоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Al

Altricial

Не

Нелітаючі птахи

Пл

Плаваючі

Ко

Кочові

Ко

Конгрегаціні

Яй

Яйцекладні

Хи

Хижак-переслідувач

Се

Серійна моногамія

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

Мі

Мігрант

E

починається з

Ар

Аристократи
(колекція)

Зовнішній вигляд

Імператорський пінгвін найвищий та найбільший серед своїх сородичів: їхній зріст може сягати до 1,30 м, а вага до 50 кг, ці показники стосуються найбільших зі самців пінгвінів. Його тіло обтічної форми. Невеликий розмір голови і ніг запобігає найменшій втраті тепла в холодних умовах Антарктиди. Оперення на спині чорне, а на грудях біле, що робить його у воді менш помітним для ворогів. Під шиєю і на щоках — жовто-оранжеве забарвлення. Імператорські пінгвіни можуть місяцями жити в океані і припливати до берега лише, щоби відпочити.

Ареал

Географія

Континенти
Біогеографічні зони
WWF Біоми

Імператорський пінгвін з усіх видів пінгвінів заходить далі за всіх на південь. Близько 300 тисяч особин імператорського пінгвіна живуть на крижинах навколо Антарктиди, але для спаровування і висиджування яєць мігрують на материк.

Пінгвін імператорський карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Пінгвін імператорський карта середовища проживання
Пінгвін імператорський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Як морський птах, імператорський пінгвін полює виключно в морі. Він живиться рибою, кальмарами і крилем. Імператорські пінгвіни полюють групами. Ці групи пливуть прямо в зграю риби і швидко нападають в ньому на здобич, клюючи все, що перед ними виникає. Дрібну здобич вони їдять прямо у воді, а з крупнішою здобиччю вони повинні виплисти на поверхню, щоб її обробити. Під час полювання імператорські пінгвіни долають великі відстані і досягають швидкості до 36 км/год. і глибину до 535 метрів. При необхідності вони можуть провести під водою до 20 хвилин. Чим більше світла, тим глибше вони пірнають, оскільки їх головним орієнтиром при полюванні є зір, а не ехолот.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Імператорські пінгвіни починають розмножуватися в травні—червні, коли в місцях їх проживання температура опускається нижче 50 °C, а вітер дує зі швидкістю до 200 км/год. Самка відкладає єдине яйце на лапи і накриває його зверху шкірною складкою, яка називається насідною сумкою. Через деякий час турботи про яйце бере на себе самець, у якого також є насідна сумка. Поки самець насиджує яйце, самка в цей час подорожує до відкритого моря в пошуках їжі. Самці ж збираються в щільні групи — близько 10 птахів на 1 м², що допомагає зберегти життя майбутньому потомству. Батьки годують своїх пташенят «молоком» — особливим соком, який виробляє шлунок і стравохід пінгвіна. У цьому соку 28 % жиру, білків близько 60 %. Опісля двох місяців, самки повертаються з годування і одночасно з цим з яєць з'являються пташенята. Самки близько трьох тижнів годують пташенят напівперетравленою їжею, запасеною в подорожі по морю і тим же самим молоком. У віці п'яти тижнів пташенята імператорських пінгвінів вже не поміщаються в насідних сумках і йдуть в так звані «дитячі сади», де проводять час, щільно притиснувшись один до одного. Дорослі пінгвіни охороняють їх від нападів хижаків — буревісників і поморників. Батьки ж знаходять своє пташеня серед сотень інших, орієнтуючись голосовим сигналом, який сприймає лише потрібне дитинча, і годують тільки його. У цей період пташеня може за один раз з'їсти до 6 кг риби. Здібними до плавання пташенята стануть лише до січня. Тоді дорослі і молоді птахи йдуть в море до наступної весни.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися