Альбатрос жовтоголовий

Альбатрос жовтоголовий

Короткохвостий, Білоспинний

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Рід
ВИДИ
Phoebastria albatrus

Альбатрос жовтоголовий, також короткохвостий або білоспинний (Phoebastria albatrus ) — рідкісний морський птах родини альбатросових (Diomedeidae).

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Мо

Морські птахи

Пе

Пелагічні птахи

Пр

Прекоціальний

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Мі

Мігрант

S

починається з

Ареал

Географія

Альбатрос жовтоголовий — кочівний тихоокеанський птах, раніше гніздився на вулканічних островах Тихого океану — Пескадорські острови, Рюкю, Дайто, Бонін. Сьогодні гніздів'я короткохвостих альбатросів зустрічаються на японських островах Торісіма і Сенкаку.

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Птах гніздиться на островах вулканічного походження, з обривистими берегами, покритими травою. Статева зрілість наступає в 7-8 років. Як і всі альбатроси, жовтоголовий альбатрос відкладає тільки одне яйце, яке протягом 64 днів насиджують поперемінно обидва батьки. Близько 5 місяців пташенята залишається в гнізді, батьки годують їх напівперевареною їжею — кальмарами, рибою, морськими ракоподібними, відходами із звіробійного і риболовецького промислів.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися