Фламінго чилійський

Фламінго чилійський

Фламінго чилійський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Phoenicopterus chilensis

Фламі́нго чилійський (Phoenicopterus chilensis ) — вид водних птахів родини фламінгових (Phoenicopteridae).

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Мо

Молюскоїдні

Бо

Болотні птахи

На

Напівводний

Пл

Планерувальники

Пр

Прекоціальний

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Се

Серійна моногамія

Пе

Перелітні

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

Мі

Мігрант

C

починається з

Зовнішній вигляд

Птах заввишки 110—130 см. Оперення червоніше ніж у фламінго рожевого, але не на стільки як у фламінго червоного. Крім того, від цих двох видів відрізняється сірими ногами з червоними суглобами. У нього також більше чорного кольору на дзьобі. Пташенята сірого забарвлення, рожевий колір з'являється через 2-3 роки.

Ареал

Географія

Фламінго чилійський поширений на півдні Південної Америки. Птах розмножується на заході Перу, в Болівії, Аргентині, на півночі Чилі. Єдиний випадок гніздування зареєстрований в Парагваї. На зимівлю мігрує на південний схід Бразилії, в Уругвай, на південь Еквадору.

Фламінго чилійський карта середовища проживання
Фламінго чилійський карта середовища проживання
Фламінго чилійський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Фламінго чилійський трапляється великими зграями на солених озерах, лиманах, лагунах. Живить дрібними безхребетними та водоростями, яких відфільтровує з води або мулу. Гніздиться великими колоніями. Утворенню моногамної пари передують шлюбні танці. Гніздо будують обидва партнери на мілині. Воно має вигляд стовпа заввишки до 0,5 м з болота та глини. У гнізді одне яйце. Насиджують самець і самиця по черзі. Годують пташеня пташиним молоком.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися