Панголін велетенський

Панголін велетенський

Панголін велетенський

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Smutsia gigantea

Smutsia gigantea (Панґолін велетенський ) — вид панголінів, дискретно розподіленого у вологих лісах в Західній і Центральній Африці. В основному солітарний, нічний вид. Проживає в низинних вологих тропічних і болотистих лісах, і в мозаїці з лісового саванового й культивованого місць проживання. Зустрічається також в деяких районах нагір'я, де ґрунти придатні для копання. Харчується мурашками, термітами та іншими комахами. Наземний вид, тварини проводять денний час відпочинку під купами рослинних решток, у гущавинах, під коріннями дерев, що впали, у частково відкритих термітниках, або в норах. Самиці народжують одне дитинча.

Ні

Нічні

Ко

Комахоїдні

М'

М'ясоїдні

На

Наземний

Пр

Прекоціальний

Жи

Живуть в норах

Фо

Фосоріальний

Од

Одинокий

Не

Не мігрант

G

починається з

Кліматичні пояси

Панголін велетенський карта середовища проживання
Панголін велетенський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Популяція

Популяційні загрози

Як і інші панґоліни, цей вид широко експлуатується для м'яса і народної медицини. Незаконна торгівля панголінами є надзвичайно прибутковим бізнесом. За даними Альянсу дикої природи, вартість кілограма тушки панголіна досягла колосальних 200 доларів у 2011 році. Присутній у багатьох природоохоронних територіях.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися