Араканга

Араканга

Ара червоний

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Ara macao

Араканга або ара червоний (Ara macao ) — великий птах родини папугових.

Де

Денні

Пл

Плодоїдний

Зе

Зерноїдний

Ро

Рослиноїдні

Ан

Антофіли

Де

Деревний

Al

Altricial

Яй

Яйцекладні

Зо

Зоохорія

Мо

Моногамні

Пе

Перелітні

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

S

починається з

Ба

Барвисті тварини
(колекція)

Зовнішній вигляд

Тіло завдовжки 78-90 см, крила — 28-40 см, хвіст — 50-62 см. Голова, верх крил, шия, верх спинки, грудки й живіт яскраво-червоні, надхвістя й низ крил яскраво-блакитні, поперек крил проходить жовта смуга. Голі щоки світлі з рядами білих пір'їнок. Наддзьобок білий з коричнево-чорною плямою в основі дзьоба й чорним кінчиком, піддзьобок бурувато-чорний. Райдужка жовта. У самки дзьоб менший й ширший в основі, а верхня його половина має крутіший вигин.

Кліматичні пояси

Араканга карта середовища проживання
Араканга
Public Domain Dedication (CC0)

Звички та спосіб життя

Населяють тропічні ліси. Воліють триматися в кронах високих дерев. Живляться переважно рослинною їжею: плодами, горіхами тощо. У період дозрівання сільськогосподарських культур літають годуватися на поля й плантації, чим завдають відчутної шкоди врожаю.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Дуже прив'язані до дупла, де гніздяться, використовують його в сезони розмноження багато років поспіль. Шлюбний період починається звичайно у квітні-травні. Взаємини птахів у цей час досить цікаві. Сидячи поруч на гілці, розвернувшись хвостами в протилежні боки, папуги ніжно перебирають один одному пір'я на голові, шиї, хвості, під хвостом, а всі дії вони супроводжують неголосними звуками, що схожі на булькання. Потім самець починає пританцьовувати, погойдувати головою, закидати її назад та кивати.

Показати більше

У кладці 2-3 яйця завдовжки до 50 мм, завширшки — 35 мм. Насиджування триває 24-26 днів. Пташенята вилуплюються сліпими й голими, у перші дні їх годує в основному самка. Вона ж і зігріває потомство. Оперятися починають на другому місяці життя, а через 10 тижнів повністю закінчується ріст пір'я. У віці 100 днів пташенята залишають гніздо.

Показати менше

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися