Журавель-вінценос південний

Журавель-вінценос південний

Журавель-вінценос південний

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Підклас
Інфраклас
Надряд
Родина
ВИДИ
Balearica regulorum

Журавель-вінценос південний (Balearica regulorum ) — птах родини журавлевих (Gruidae), що мешкає на сході та півдні Африки. З шести видів журавлів, що мешкають на Африканському континенті, журавель-вінценос південний вважається найчисельнішим — за оцінкою орнітологів, їх сукупна популяція становить 58-77 тис. птахів. Птах є одним з національних символів Уганди і зображений на її національному прапорі та гербі.

Де

Денні

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Де

Деревний

Бо

Болотні птахи

Пр

Прекоціальний

Зо

Зоохорія

Ко

Конгрегаціні

Яй

Яйцекладні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Не

Не мігрант

G

починається з

Кліматичні пояси

Журавель-вінценос південний карта середовища проживання
Журавель-вінценос південний
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Гніздо — купа хмизу, очерету або просто ямка, іноді влаштовує гнізда на деревах.

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Насіння, пагони рослин, комахи та інші безхребетні.

Дієта Всеїдні

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

У кладці 2-3 плямистих яєць у грудні-березні. Насиджування 28 днів.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися