Sminthopsis douglasi

Sminthopsis douglasi

Sminthopsis douglasi

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Рід
ВИДИ
Sminthopsis douglasi

Sminthopsis douglasi  — вид родини сумчастих хижаків, ендемік північного заходу штату Квінсленд, Австралія. Живе серед трав Мітчела (рід Astrebla ), які вкривають тріщинуваті глинисті ґрунти. Використовує тріщини і густу рослинність (зокрема, Iseilema membranacea ) як укриття. Самиці можуть народжувати двічі на рік до восьми дитинчат в одному приплоді. Вага: 40-70 гр.

Кліматичні пояси

Sminthopsis douglasi карта середовища проживання
Sminthopsis douglasi
Attribution-ShareAlike License

Популяція

Популяційні загрози

Екзотичні хижаки (особливо коти і лисиці), випас овець і великої рогатої худоби, а також наявність колючої акації Acacia nilotica, яка усуває потрібний тваринам підлісок є серйозними загрозами для виду. Включений в список зникаючих видів відповідно до австралійського закону. Присутній в кількох природоохоронних територіях.

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися