Білячий кускус

Білячий кускус

Білячий кускус або поссум ледбітера

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
ВИДИ
Gymnobelideus leadbeateri

Білячий кускус або поссум Ледбітера (Gymnobelideus leadbeater ) — представник родини Сумчасті летяги роду Білячі кускуси. Єдиний на сьогодні вид цього роду.

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Ко

Комахоїдні

Де

Деревний

Al

Altricial

Те

Територіальні тварини

На

Наземний

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

L

починається з

Зовнішній вигляд

Тулуб завдовжки 10-14 см, хвіст — 16 см, вага — 90-135 грамів. Хутро на спині сіре або сіро-буре з чорною смугою по середині, черево — має жовтий відтінок. Позаду вух та очей є чорні плями.

Ареал

Географія

Вперше відкрито було цей вид у 1867 році Д. Ледбітера, токсидермістом Музею штату Вікторія. Після цього білячі кускуси людям не зустрічалися. Їх вважали вимерлими. 3 квітня 1961 року натураліст Е. Вілкинсон знову зустрів поссума Ледбітера, а 1965 році невеличку популяцію цих тварин виявили на півдні Австралії — в районі Рарісвіля. Наразі відомо, що білячий кускус мешкає на південному сході штату Вікторія в округах Мерісвіль, нарбетонг, Хелесвіль.

Білячий кускус карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Білячий кускус карта середовища проживання
Білячий кускус
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Активні вночі. Харчуються комахами та нектаром квітів. Вдень відпочивають у дуплах. Живуть на деревах у гірських районах. Утворюють колонії до 24 осіб. Дупло роблять до 6-30 метрів над землею. Одна колонія має власну територію у 10-20 тисяч квадратних кілометрів. Головною в колонії є найстарша самиця.

Показати більше

Статевої зрілості досягає у 14 місяців. Вагітність триває до 20 днів. Народжуються у травні-червні або жовтні-листопаді. За 1 раз народжується до 2 дитинчат. У сумці вони знаходяться від 80 до 90 днів.

Максимальна тривалість життя — 27 місяців у природному середовищі, а у неволі — 10 років.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися