Олень чубатий

Олень чубатий

Олень чубатий

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Родина
Підродина
ВИДИ
Elaphodus cephalophus

Олень чубатий (Elaphodus cephalophus ) — рід парнокопитних ссавців родини Оленеві (Cervidae).Олень живе тільки на півдні Китаю. Любить високогірні ліси на висоті 500-4500 м над рівнем моря. Зустрічається поруч з житлом людини.

Зовнішній вигляд

Тіло завдовжки 110–160 см, зріст 50—70 см, довжина хвоста 7—15 см, важить 17—50 кг. Ріжки короткі, інколи майже приховані в пучку довгого волосся на лобі. Верхня сторона тіла шоколадно-коричнева, нижня світліша, кінці вух і низ хвоста білі.

Показати більше

Мабуть, одна з найбільш вражаючих рис цього оленя — це ікла у самців даного виду. Вони можуть сягати довжини 2,6 см або й більше (у рідкісних випадках).

Показати менше

Ареал

Географія

Поширений олень чубатий в покритих чагарником горах Південного Китаю, Північної М'янми і Лаосу.

Кліматичні пояси

Звички та спосіб життя

Живе парами або поодинці. Живиться травою. Статева зрілість настає у віці 1,5 року. Сезон розмноження — з вересня по грудень. У поносі зазвичай одне оленя, якого самка виношує сім місяців. Малюки за забарвленням сильно нагадують дорослих, а вздовж спини у них тягнеться широка смуга білих плям. Грудне молоко самки жирне і поживне, тому оленя швидко додає у вазі. Самиця приносить по 1—2 дитинчаті на рік.

Сезонна поведінка

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися