Лучний собачка чорнохвостий

Лучний собачка чорнохвостий

Cynomys ludovicianus

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
ВИДИ
Cynomys ludovicianus

Cynomys ludovicianus (Лучний собачка чорнохвостий) — вид гризунів родини вивіркових. Ці жовтувато-коричневого забарвлення високо соціальні гризуни живуть колоніями у хитро поєднаних системах нір.

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Фо

Фолівор

Зл

Злакоїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Фо

Фосоріальний

Те

Територіальні тварини

Жи

Живородні тварини

Жи

Живуть в норах

Тв

Тварини, що впадають у торпор

По

Полігінія

По

Полігінандрія

Ко

Колоніальні

Іє

Ієразхічні

Ви

Високосоціальні

Не

Не мігрант

B

починається з

Тв

Тварини штатів США
(колекція)

Зовнішній вигляд

Хутро від піщано-коричневого до червонувато-коричневого кольору зверху, і білувате знизу. Літнє хутро темніше, майже без підшерстя, зимове з густим підшерстям. Линяє двічі на рік. Альбіноси рідкісні, але бувають. Очі, кігті, вібриси й остання третина хвоста чорні. Вага від 0,68 до 1,4 кг, довжина тіла, як правило, від 36 до 43 см й від 7,6 до 10 см хвіст. Зубна формула: 1/1, 0/0, 2/1, 3/3, загалом 22 зуба.

Ареал

Географія

Країни поширення: Канада, Мексика, Сполучені Штати Америки. Мешкає на сухих, плоских або пологих, відкритих луках з низькою, відносно рідкісною рослинністю, в тому числі областях випасання худоби.

Лучний собачка чорнохвостий карта середовища проживання
Лучний собачка чорнохвостий карта середовища проживання
Лучний собачка чорнохвостий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Веде денний спосіб життя. Утворює колонії. Молодь народжуються в підземних норах. Не впадає у сплячку. Харчується різнотрав'ям, взимку також підземними коренями. Воду отримує з рослинності. Головні хижаки: Canis latrans, Taxidea taxus, Lynx rufus, Aquila chrysaetos, Buteo regalis, Buteo jamaicensis, Crotalus viridis.

Показати більше

Вагітність триває 34 днів. Пологи відбуваються під землею. Розмір приплоду в середньому близько чотирьох. Самиця дає один приплід на рік.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися