Cercopithecus neglectus

Cercopithecus neglectus

Cercopithecus neglectus

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Підряд
Інфраряд
Родина
Підродина
Плем'я
Рід
ВИДИ
Cercopithecus neglectus

Cercopithecus neglectus (Мавпа Бразза) — вид приматів з роду Мавпа (Cercopithecus) родини Мавпові (Cercopithecidae).

Де

Денні

Вс

Всеїдні

Де

Деревний

На

Наземний

Al

Altricial

Зо

Зоохорія

Те

Територіальні тварини

По

Полігінія

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Іє

Ієразхічні

Не

Не мігрант

D

починається з

Зовнішній вигляд

Довжина голови й тіла: 41-61 см, вага самців: 7.4 кг, вага самиць: 4.1 кг. Голова прикрашена яскравою оранжево-червоною у формі півмісяця плямою на лобі, також має білу морду з довгою білою бородою. Хутро в основному дрібно плямисте сіре і біле, з чорними кінцівками і хвостом. також є біла смуга, що простягається по стегну й крупу.

Cercopithecus neglectus карта середовища проживання
Cercopithecus neglectus

Звички та спосіб життя

Вид в основному деревний, хоча й часто зустрічається, коли проходить через підлісок або по землі. Його можна знайти в групах до 35 осіб (в середньому від восьми до десяти осіб). Ця мавпа як правило, є сором'язливою і непомітною, лише зрідка оголошуючи свою присутність глибокими вигуками. Раціон складається в основному з плодів і насіння, хоча листя, гриби і дрібні рептилії та комахи можуть також споживатися. Якщо збирання їжі відбувається на відкритій ділянці, продукти харчування зберігається в защічних мішках, і споживається тільки тоді, коли мавпи повернуться в безпечне місце. На вид полюють численні хижаки, такі як великі африканські орли, леопарди, люди та інші примати. Коли група знаходиться під загрозою, самиці й молодь, як правило ховається в кущах, в той час як самець лізе на дерево і робить гучні вигуки в спробі відволікти хижака.

Показати більше

Розмножуються протягом року, самиця зазвичай народжує одне немовля після періоду вагітності від 168 до 187 днів. Для того, щоб зменшити ризик хижацтва, уразливі малюки міцно чіпляються до живота матері. Відлучення від грудей відбувається після близько 1-річного віку, але молодь починає пробувати тверду їжу приблизно після двомісячного віку. Молодь стає статевозрілою у віці близько п'яти або шести років і може жити до 22 років в дикій природі.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Дієта Всеїдні

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Популяційні загрози

Є деякі локальні зниження чисельності повсюдно, особливо в Східній Африці, через збезлісення. На вид також полюють на м'ясо, особливо в більш західних частинах ареалу, в той час як у Східній Африці його вбивають і для їжі або як сільськогосподарського шкідника.

Показати більше

Цей вид занесений в Додаток II СІТЕС. Цей вид зустрічається в ряді природоохоронних територій.

Показати менше

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися