Пінгвін галапагоський

Пінгвін галапагоський

Пінгвін галапагоський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Spheniscus mendiculus

Пінгві́н галапаго́ський (Spheniscus mendiculus ) — вид пінгвінів роду Пінгвін (Spheniscus ), ендемічний для Галапагоських островів. Це єдиний вид пінгвінів, що мешкає на широті екватора і здатний виживати в таких умовах завдяки холодним течіям Гумбольдта і Кромвеля. Гніздиться переважно на острові Фернандіна та заході острова Ісабела, хоча менші популяції існують і на інших островах архіпелагу. Чисельність популяції оцінюють в 1800 особин.

Показати більше

Галапагоський пінгвін — це вид очкових пінгвінів.

Показати менше

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

На

Напівводний

Не

Нелітаючі птахи

Al

Altricial

Жи

Живуть в норах

Ос

Острівні ендеміки

Пл

Плаваючі

На

Наземний

Те

Територіальні тварини

Ко

Конгрегаціні

Яй

Яйцекладні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Ко

Колоніальні

Не

Не мігрант

G

починається з

Зовнішній вигляд

Дорослі особини галапагоських пінгвінів досягають зросту близько 50 см і ваги близько 2,5 кг. У галапагоських пінгвінів голова і спина чорні, біла смуга йде від горла вгору до голови і доходять до очей, спереду пінгвіни білі. Над дзьобом і кінчик над дзьобом — чорні, під дзьобом і шкіра навколо очей — рожево-жовті.

Ареал

Географія

Галапагоський пінгвін унікальний серед інших пінгвінових тим, що його ареал — не антарктичні і субантарктичні райони, а розташовані всього за декілька десятків кілометрів від екватора Галапагоські острови. Близько 90 % пінгвінів мешкають на островах Фернандіна і Ісабела.У Галапагоських пінгвінів найменший ареал і найменша чисельність серед пінгвінів. Світова популяція налічує менше 1000 пар.

Пінгвін галапагоський карта середовища проживання

Кліматичні пояси

Пінгвін галапагоський карта середовища проживання
Пінгвін галапагоський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Кількість особин галапагоських пінгвінів оцінюється в 1500—2000 дорослих птахів. Температура повітря в місцях проживання коливається в межах +18 — +28°С, води — +22 — +24°С.

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Основний раціон галапагоських пінгвінів — дрібні риби, ракоподібні.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Галапагоські пінгвіни висиджують яйця зазвичай 38-40 днів, поперемінно самець з самкою. У віці 60-65 днів пташенята виходять в море з дорослими особинами.Гніздяться галапагоські пінгвіни поруч з водою.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися