Валару звичайний

Валару звичайний

Кенгуру східний

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Інфраклас
Родина
Рід
ВИДИ
Macropus robustus

Кенгуру східний, або "звичайний валару" (Osphranter robustus ) — вид ссавців з роду кенгуру (Macropus ), представник родини Кенгурових (Macropodidae). Розрізняють 4 сучасні підвиди.

Зовнішній вигляд

Зріст тварини становить 134–220 см, довжина тулуба: 75–140 см, довжина хвоста: 60–90 см, вага: до 36 кг. Шерсть груба бурувато-чорного кольору. Короткі приземисті задні лапи, могутні плечі, майже без хутра лише носові ділянки.

Валару звичайний карта середовища проживання
Валару звичайний
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Полюбляє гірські місцини. Звичайні валару активні вночі. Харчуються травою, листям та корінням. Вдень відпочивають у печерах, тріщинах у скелях, іноді риють нори. Подовгу можуть жити без води. Для вдоволення спраги здирають кору з молодих дерев й злизують сік.

Показати більше

Валару не стадні тварини. Здебільшого вони живуть поодиноко. Вагітність триває до 32 днів. Народжується одне кенгуреня, яке живе у торбі матері 8-9 місяців.

Ці тварини погана приручаються. Тривалість життя звичайних валару — до 20 років. 2n=16.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися