Кондор королівський

Кондор королівський

Кондор королівський

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Sarcoramphus papa

Кондор королівський (Sarcoramphus papa ) — найбільш яскраво забарвлений вид родини катартових (Cathartidae). Трапляється в Південній Америці і є єдиним видом роду Sarcoramphus. Назва цього виду походить від того, що в поєдинках з іншими грифами за падаль він, як правило, виявляється переможцем.

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Не

Некрофаги

На

Наземний

Пл

Планерувальники

Al

Altricial

Пл

Планеруючі

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Од

Одинокий

Не

Не мігрант

K

починається з

Зовнішній вигляд

Королівські кондори забарвлені в дуже яскраві, помітні кольори. Їх лиса голова на темені, на шиї і навколо очей червоного кольору, а шкіряні нарости навколо дзьоба і задня частина шиї — оранжево-жовті. У районі щік у нього коротка сіро-біла пір'яна щетина, тоді як нижня частина шиї забарвлена в чорний колір. Передня сторона біло-сіра. Розміри королівських кондорів можуть досягати 85 см, а вага доходить до 4,5 кг Розмах їх крил досягає близько 2 м. Як і всі американські грифи, королівський гриф має сильний дзьоб і чіпкі лапи.

Ареал

Географія

Хоч королівські грифи і не є соціальними тваринами, вони живуть парами і сплять ночами в групах. У денний час вони у пошуках їжі годинами парять в повітрі, ледве рухаючи крилами. Високогірні регіони вони уникають і зустрічаються перш за все в тропічних лісах і саванах. Ареал розповсюдження королівських грифів тягнеться від Мексики до півночі Аргентини і Уругваю.

Кондор королівський карта середовища проживання
Кондор королівський карта середовища проживання
Кондор королівський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка

Дієта та харчування

У королівських грифів добре розвинені нюх і зір. Їх їжу складає крім риби, дрібних ссавців і змій перш за все падаль. При виявленні мертвої тварини вони злітаються десятками і проганяють інших грифів або ж віднімають їх здобич.

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Королівські кондори насиджують яйця кожні два роки, проте не будують гнізд, а відкладають яйця в гнилі деревні пні, розвилки гілок або скельні щілини, які нерідко розташовані на висоті до 30 м. В більшості випадків, самка відкладає єдине жовтувато-біле яйце з коричневими плямами, зрідка за один раз відкладається до трьох яєць. Після насиджування, в якому беруть участь обидва батька і яке триває 55 днів, вилуплюється дитинча. Воно годується заздалегідь перевареною їжею із зобу дорослих особин. Після перебування в гнізді, яке триває близько 85 днів, молодий королівський кондор його покидає, проте залишається при батьках ще від 150 до 600 днів.

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися