Крокодил центральноамериканський

Крокодил центральноамериканський

Крокодил центральноамериканський

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Підродина
ВИДИ
Crocodylus moreletii

Крокодил центральноамериканський (Crocodylus moreletii ) — представник роду крокодил родини крокодилових. Інша назва «крокодил Мореле».

Ні

Нічні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

Во

Водний

Хи

Хижаки найвищого рівня

Пр

Прекоціальний

Пл

Плаваючі

На

Наземний

По

Полігінія

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

Ес

Естивація

M

починається з

Зовнішній вигляд

Загальна довжина сягає 3 м. Морда широка. На потилиці є горбики. На шиї розташовані кістяні щитки. Молоді крокодили яскраво-жовті з чорними смугами. Забарвлення дорослих особин сірувато-буре з темними поперечними смугами й плямами по всьому тулубу та хвості. Радужина очей сріблясто-коричнева.

Ареал

Географія

Мешкає у Центральній Америці — Белізі, Гватемалі та південній Мексиці.

Показати більше

Чисельність популяції становить 10000 — 20000 особин.

Показати менше
Крокодил центральноамериканський карта середовища проживання
Крокодил центральноамериканський карта середовища проживання
Крокодил центральноамериканський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Полюбляє прісноводні водойми, болота у лісистій місцевості. Часто зустрічаються у прибережних водах. Молоді крокодили ховаються у густій рослинності. Дорослі зариваються на дні водойм, що пересихають, перечікуючи сезон посухи.

Показати більше

Молоді особини харчуються дрібною рибою та дрібними безхребетними, яких відшукують у воді й у прибережній зоні. Дорослі крокодили полюють на водяних равликів, рибу, птахів, ссавців, плазунів, зокрема мулових черепах. Нападає на домашніх тварин.

Самиця будує кубло на землі — 3 м завширшки й 1 м заввишки й відкладає туди 20—45 яєць перед самим початком сезону дощів. Воно знаходиться поблизу води або на плавучому острівку рослинності. В одне кубло можуть відкладати яйця декілька самиць, які охороняють його весь період інкубації. Через 80 днів з'являються крокодилята. Самиця уважно прислухається до голосів новонароджених, які подають про себе знати, ще перебуваючи в яйці. Почувши сигнал, вона прямує на допомогу до дитинчат, розриває кубло й допомагає їм звільнитися від шкаралупи. Про молодняк піклуються обидва батьки.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися