Лахтак бородатий

Лахтак бородатий

Морський заєць

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Ряд
Підряд
Родина
ВИДИ
Erignathus barbatus

Лахтак бородатий, або морський заєць (Erignathus barbatus ) — ссавець підряду псовидих (Caniformia) родини тюленеві (Phocidae), єдиний вид роду Erignathus.

Показати більше

Довжина тіла до 240 см, вага до 300 кг.

Населяє мілководні прибережні райони. Тримаються самітньо або групами. Живляться придонними молюсками, крабами, креветками, рідше — рибою. Статеве дозрівання відбувається в 4—7-літньому віці. Самки лахтака в березні — травні після майже річної вагітності (11-12 місяців) народжують одне дитинча (покрите м'яким темно-бурим хутром).

Ареал: розповсюджений повсюдно в Арктичному (помічений навіть на Північному полюсі), а також в прилеглих морях Атлантичного і Тихого океанах.

Показати менше

Де

Денні

М'

М'ясоїдні

Ри

Рибоїдні

Мо

Молюскоїдні

На

Напівводний

Пр

Прекоціальний

Хи

Хижаки

Пл

Плаваючі

Те

Територіальні тварини

На

Наземний

Жи

Живородні тварини

По

Полігінандрія

Од

Одинокий

Мі

Мігрант

B

починається з
Лахтак бородатий карта середовища проживання
Лахтак бородатий
Attribution-ShareAlike License

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися