Пінгвін золотоволосий

Пінгвін золотоволосий

Пінгвін золотоволосий

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Eudyptes chrysolophus

Пінгві́н золотоволо́сий (Eudyptes chrysolophus ) — вид птахів з роду Чубаті пінгвіни родини Пінгвінові. Інша назва — «макароні» пов'язана з йменуванням англійських франтів XVIII ст.

Де

Денні

Су

Сутінковий

М'

М'ясоїдні

На

Напівводний

Не

Нелітаючі птахи

Пл

Плаваючі

Ко

Кочові

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Не

Не мігрант

Мі

Мігрант

M

починається з

Зовнішній вигляд

Загальна довжина тулуба сягає 50—70 см, вага 3,7—6,4 кг. Самці трохи більші за самиць, мають довші дзьоби — 6,1 см, у самиць він становить 5,4 см. Спина темного кольору, голова майже чорна, черево — біле. Відрізняється наявністю над очима золотаво-жовтих пучків пір'я, які утворюють «чубчик». Саме ним птах завдячує своєю назвою.

Показати більше

Молоді золотоволосі пінгвіни відрізняються тим, що вони менші за розміром, спина у них майже коричневого кольору. Пір'я на підборідді і горлі темно—сіре. Вони зазвичай мають кілька розрізнених жовтих пір'їн.

Показати менше

Ареал

Географія

Мешкає на півдні Чилі, на Фолклендських островах, на островах Південна Георгія і Південні Сандвічеві острови та Південні Оркнейські острови, Південні Шетландські острови, острови Буве, Прінс-Едуард, Крозе, Кергелен, Херд і Макдональд, Антарктичному півострові. Загалом нараховується 216 колоній з чисельність 18 млн особин.

Пінгвін золотоволосий карта середовища проживання
Пінгвін золотоволосий карта середовища проживання
Пінгвін золотоволосий
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Гніздяться великими колоніями — до 600 тисяч особин. Специфічною особливістю цих колоній є наявність сильного запаху, що нагадує запах тухлої риби.

Показати більше

Гніздяться на землі, влаштовуючи доволі примітивні гнізда. Самиця відкладає 2 яйця, друге через 4 дні після першого. Обидва яйця запліднені, проте перше завжди менше за друге. Тривалість насиджування 35 днів з характерним для пінгвінів змінами батьків. Дорослі птахи виховують пінгвінів 2—3 тижні. Після цього влаштовуються «дитячі ясла», після чого відбувається линяння та вихід у море наприкінці січня.

Показати менше
Сезонна поведінка

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися