Бурундук сибірський

Бурундук сибірський

Бурундук сибірський, або азійський

2 мови
Українська
Королівство
Підтип
Клас
Родина
Рід
ВИДИ
Eutamias sibiricus

Бурундук сибірський, або азійський (Tamias sibiricus або Eutamias sibiricus ; яп. シマリス) — вид ссавців роду Бурундук (Tamias) з родини вивіркових (Sciuridae).

Де

Денні

Вс

Всеїдні

На

Наземний

Al

Altricial

Жи

Живуть в норах

Зо

Зоохорія

Фо

Фосоріальний

Де

Дереволази

За

Зазвичай поодинокий

Вп

Впадають в спялчку

Не

Не мігрант

S

починається з

Зовнішній вигляд

Бурундук сибірський має 18-25 см у довжину, одна третина якої — хвіст. Вага тварини залежить від пори року, але в середньому становить 50-150 г. Бурундук є маленьким ссавцем порівняно з іншими Вивірковими (Sciuridae).

Ареал

Географія

Цей вид поширений в у Північній і Східній Європі, азійській частині Росії, Китаї, Кореї і Японії. Введений: Бельгія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Швейцарія. Він є єдиним представником роду бурундуків, що мешкає поза Північною Америкою. Проживає у лісових чагарникових місцевостях.

Показати більше

В Європейському Союзі включено до списку чужорідних інвазійних видів.

Показати менше
Бурундук сибірський карта середовища проживання
Бурундук сибірський карта середовища проживання
Бурундук сибірський
Attribution-ShareAlike License

Звички та спосіб життя

Природними ворогами тварини є птахи-хижаки, куницеві та коти. В рідких випадках сибірський бурундук може переносити хвороби такі як сказ шляхом укусу інших тварин чи людини.

Дієта та харчування

Дієта Всеїдні

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися