Фламінго жовтодзьобий

Фламінго жовтодзьобий

Фламінго джеймса

2 мови
Українська
Королівство
Клас
Родина
ВИДИ
Phoenicoparrus jamesi

Фламінго жовтодзьобий або фламі́нго Дже́ймса (Phoenicoparrus jamesi ) — південноамериканський дуже рідкісний вид фламінго, що мешкає на гірських плато Анд в Перу, Болівії, Чилі та Аргентини. Філогенетично пов'язаний з видом Phoenicoparrus andinus, проте менший за нього (близько 90 см). Вважався повністю вимерлим, доки в 1956 році не виявили його гніздування на озері Колорадо в Південній Болівії. Занесений у Червоний Список Міжнародного Союзу Охорони Природи, статус — вид близький до загрозливого стану.

Показати більше

Живиться діатомовими водоростями. Деякі колонії птахів розташовані в суворих високогірних місцевостях. Про розмноження цього виду відомостей майже немає, відомо, що він гніздиться в колоніях іншого фламінго — Phoenicoparrus andinus.

Показати менше

Де

Денні

Ро

Рослиноїдні

Ал

Альгівори

На

Напівводний

Бо

Болотні птахи

Пл

Планерувальники

Al

Altricial

На

Наземний

Ко

Конгрегаціні

Мо

Моногамні

Со

Соціальний

Пе

Перелітні

Ко

Колоніальні

Мі

Мігрант

J

починається з

Географія

Континенти
Біогеографічні зони

Кліматичні пояси

Звички та спосіб життя

Сезонна поведінка
Спів птаха

Дієта та харчування

Розмноження

СТАТЕВА ПОВЕДІНКА

Популяція

Більше захоплюючих тварин, про яких варто дізнатися